VBL

Innhold

Artikler

Vis filtrering

95 resultater

Type artikkel
Velg område
95 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet

  Usikkerheten øker

  Flere bedrifter melder om lavere etterspørsel og kansellering av ordre enn i august, viser NHOs koronaundersøkelse fra september.

 2. Nyhet

  Nordic Metal Waste Reduction Project offisielt sparket i gang

  Mandag 21.9 møttes Nordisk ventilasjon-og blikkenslagermesterforbund digitalt for offisiell oppstart av det nye nordiske samarbeidsprosjektet som tar sikte på å redusere metallavfall fra blikkenslagerverksteder med hele 30 %.

 3. Nyhet

  Staker ut ny kurs for BNL

  Styreleder Haakon Tronrud og nestleder Torkild Korsnes i BNL har brukt tiden etter sommerferien til å snakke med alle bransjedirektører og styreledere om veien videre for BNL etter at Byggmesterforbundet medelte i juni at organisasjonen melder seg ut.

 4. Nyhet

  Skjerper tilsyn med arbeid i høyden

  I september gjennomfører Arbeidstilsynet en ny tilsynsaksjon med fokus på farlig arbeid i høyden og bruk av sag.

 5. Nyhet

  Gratis etterutdanning for ansatte, permitterte og ledige

  I oktober åpnes det opp for etterutdanning i digitalisering for fagarbeidere. Tre moduler fra fagskoleutdanningen "Den digitale fagarbeider" tilbys gratis - og kan tas i kombinasjon med jobb. Permitterte kan også delta uten å miste dagpengene.

 6. Nyhet

  Brudd i meklingen

  Fellesforbundet har brutt meklingen i årets lønnsoppgjør, og tariffoppgjøret for Fellesoverenskomsten for byggfag går nå til tvungen mekling. Se oversikt over berørte bedrifter her.

 7. Nyhet

  Redusert ordretilgang bekymrer

  Ettersom ordrereservene synker frykter nå 7 % av VBLs medlemmer konkurs. 4 % har allerede gjennomført oppsigelser, mens 14 % planlegger oppsigelser.

 8. Nyhet

  Permitteringsreglene utvides

  Regjeringen utvider permitteringsordningen fra 26 til 52 uker. - Vesentlig for bedriftene som nå kan holde på kompetanse og slippe å si opp sine ansatte, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

 9. Nyhet

  Møteplass Oslo 2020

  Kan vi bygge oss ut av koronakrisen? Og kan krisen faktisk bidra til å gjøre bygg- og anleggsnæringen mer klimavennlig? Det er sentrale temaer på Møteplass Oslo førstkommende onsdag 12.8.

 10. Nyhet

  Brudd i lønnsforhandlingene - Slik bør bedrifter forberede seg på en eventuell konflikt

  Som kjent ble det brudd i forhandlingene mellom BNL og Felleforbundet 07.08. Oppgjøret fortsetter nå i mekling. Dersom meklingen ikke fører frem, kan en eventuell streik tidligst starte fredag 21. august.