VBL

Innhold

Artikler

Vis filtrering

61 resultater

Type artikkel
Velg område
61 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet

  Hva innebærer kompensasjonsordningen

  Foretak kan søke staten om kompensasjon for tapt omsetning som følge av Covid-19-utbruddet. Støtten fastsettes ut fra størrelsen på uunngåelige faste kostnader i hvert enkelt foretak. Forslaget skal behandles i Stortinget. Søknadsportalen er varslet åpnet 17.april.

 2. Nyhet

  Nasjonal veileder om lokale karanteneregler

  Bedrifter fra hele landet har utfordringer med å opprettholde driften sin som følge av lokale karanteneregler og reiserestriksjoner. Den nasjonale veilederen skal bidra til at nasjonale og kommunale smitteverntiltak virker sammen og fjerne hindrene for bevegelse av varer og arbeidskraft mellom kommunene i Norge.

 3. Nyhet

  Hold hjula i gang!

  Å sørge for aktivitet innenfor det som er mulig er svært viktig midt oppe i krisen landet står i. Det vil få en dramatisk effekt for byggenæringen hvis kommunene ikke har fremdrift i reguleringsplaner og byggesaker. BNL har derfor sendt brev til alle landets kommuner hvor de oppfordrer til å holde hjula i gang!

 4. Nyhet

  Tilbud på nettkurs

  Har du tid til overs i disse annerledesdagene? Nettkurs er en fleksibel og enkel måte å holde seg faglig oppdatert på. Byggenæringens nettskole tilbyr nå 25 % rabatt på alle sine digitale kurs i perioden 13. mars til 30. april.

 5. Nyhet

  Ny krisepakke: Vil dekke faste kostnader for å redde arbeidsplasser

  Regjeringen foreslår å opprette en ordning som innebærer at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen pga koronakrisen.

 6. Nyhet

  Nær 40 prosent av VBLs medlemmer permitterer

  38 prosent av bedriftene i VBL svarer at de allerede har permittert ansatte, og nær tre av fire svarer at permittering kan bli aktuelt innen kort tid, viser tall fra NHOs siste medlemsundersøkelse.

 7. Nyhet

  Sjekkliste ved serviceoppdrag

  Bransjene i byggenæringen har utarbeidet en felles sjekkliste for serviceoppdrag. Mange oppdrag i privathjem kan utføres hvis det gjennomføres gode sikkerhetstiltak. Det skal være trygt for både kunde og håndverker. Last ned sjekklisten her.

 8. Nyhet

  Smittevern på byggeplass

  Dette er BNLs anvisninger om tilrettelegging for fortsatt drift av byggeplasser under hensyn til nødvendige regler for smittevern. Anvisningene kan bli endret avhengig av hva som til enhver tid blir ansett som påkrevd for å begrense korona-smitte.

 9. Nyhet

  Strakstiltak for bedrifter

  Fredag 13. 3 la regjeringen frem den første av i alt tre tiltakspakker for næringslivet.

 10. Nyhet

  Koronaviruset: NHO svarer

  NHO anbefaler bedriftene til enhver tid å forholde seg til de rådene som helsemyndighetene gir. Her finner du svar på de fem mest stilte spørsmålene NHO får om viruset.