VBL

Innhold

Forkjøla på jobb?

Med bakgrunn i smittevern skal terskelen for å holde seg hjemme fra jobb være lavere enn før. Men ansatte som kan vise til negativ koronatest kan likevel få komme på jobb med milde forkjølelsessymptomer.

Les hele saken hos BNL.no

Hittil har Helsedepartementet og FHI frarådet alle med symptomer på forkjølelse å komme på jobb. Dette har skapt utfordringer for mange bedrifter hvor arbeidstakere ikke har mulighet til hjemmekontor, og mange har vært bekymret for stort fravær ut over høsten og vinteren.

NHO har tatt opp problemstillingen med helsemyndighetene som nå jobber med nytt informasjonsmateriale, som skal gjøre det klarere når man skal være hjemme fra jobb og ikke.

– Mange bedrifter har meldt fra om rigide og uklare regler. Vi er glade for at vi nå har en felles forståelse med helsemyndighetene som gjør at flere som ikke har korona kan komme tilbake på jobb, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO i en pressemelding.

En forutsetning for å komme tilbake på jobb vil være å ha tatt en koronatest som er negativ. Når man har fått testresultatet og man ikke har alvorlige symptomer kan man gå tilbake på jobb.

Selvom endringen forhåpentligvis fører til mindre fravær fremover, er det likevel viktig å presisere at smittevern skal tas på alvor, og at ansatte skal holde seg hjemme frem til testresultater foreligger.