Koronasituasjonen og smittevern på byggeplasser

Nyhet

Publisert

Nye nasjonale og regionale koronatiltak er iverksatt. De innebærer blant annet krav om testing etter ankomst til Norge, samt regionale påbud om munnbind og hjemmekontor. BNL følger situasjonen nøye, og vil komme med informasjon og anbefalinger etter hvert som myndighetene kommer med nye råd og påbud som angår våre medlemmer.

- De tiltak og påbud regjeringen gikk ut med i går var både regionale og nasjonale. De strengeste regionale tiltakene omhandler i hovedsak det sentrale østlandsområde, men de fleste tror at de vil bli landsdekkende etter kort tid på grunn av det nye virusets raske spredning, sier BNL-sjef Nina Solli.

Foreløpig fører ikke de ferske tiltakene behov for store tilpasninger rundt driften på byggeplasser.
Men - situasjonen er likevel noe usikker, så BNL oppfordrer alle bedrifter til å ha fokus på smittevern og arbeide forebyggende slik at man unngår smitteutbrudd på bygg- og anleggsplasser.
Hent frem de gode renholdsrutinene som tidligere har vært brukt under pandemien, ha god håndhygiene og avstand der det er praktisk mulig.

På Arbinn finner du til en hver tid oppdatert og relevant informasjon om gjeldende regelverk.

Nasjonale karanteneregler

Med dagens regler skal fullvaksinerte arbeidstakere i smittekarantene kun dersom de har vært i nærkontakt (tilsvarende hustandsmedlemmer) med noen som er bekreftet smittet, og der det er grunn til å tro de er smittet av omikron-varianten. Der det ikke er en slik mistanke, kan smittekarantene avsluttes etter negativ test. Uvaksinerte er pålagt karantene i syv dager etter nærkontakt. Se detaljerte bestemmelser rundt smittekarantene her og her

- Myndighetene oppfordrer alle som ikke har vaksinert seg til å ta vaksinen umiddelbart, for at vi skal kunne slå ned smitte og sykdom, og kunne leve og jobbe normalt igjen. Dette er noe BNL støtter, og har god dialog med flere medlemsbedrifter om, sier Solli.

Les hele saken hos BNL.no