VBL

Innhold

Tyveri på byggeplass

15 % av medlemmene i VBL har opplevd tyverier på byggeplass i 2019. Det viser en fersk spørreundersøkelse gjennomført av BNL. Last ned veilederen "Stopp tyven!"

Les hele artikkelen hos BNL her.

For byggenæringen samlet er tallene enda høyere. En av fem bedrifter i den utførende delen av byggenæringen er blitt rammet av tyverier fra byggeplass det siste halvåret.

– Seks av tre bedrifter svarer at tyveri fra byggeplass fører til økte kostnader til innkjøp av utstyr og sikring av byggeplass og om lag en tredjedel fører dette også til forsinkede prosjekter, sier Jon Sandnes, adm.dir i BNL.

BNLs inntrykk er at bedriftene stadig blir flinkere til å gjennomføre sikringstiltak på byggeplassene, og stenge tyvene ute.

– Det er viktig med god tyverisikring. I vår nylige publiserte veileder "Stopp tyven" har vi også fått innspill fra både politiet og Finans Norge. Vi håper veilederen kan bidra til å hjelpe medlemsbedriftene med enkel og kostnadseffektiv tyverisikring, sier Sandnes.

Last ned veilederen  "Stopp tyven!" her.

Til tross for større søkelys på sikring, ser vi fortsatt at enkelttilfeller kan ramme hardt. – Kriminelle operer stadig mer utspekulerte, og er først verktøy, GPS-utstyr og andre verdisaker stjålet, er det vanskelig å få det tilbake. Disse tyveriene forteller oss også at det er profesjonelle aktører som er på ferde, sier Sandnes.