Julehilsen fra VBL

Publisert

Snart lukker vi døra til hjemmekontoret, tenner julegrana og legger nok et annerledesår bak oss. Vi ønsker alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god jul - og alt godt for 2022!

Kjære VBL-medlem

Julen er rett rundt hjørnet, og mange av dere jobber antakelig på spreng for å få ferdig prosjekter og komme ajour før nyttår. 2021 ble, som 2020, et annerledes år. Lite visste vi for et år siden at Covid-pandemien skulle følge oss gjennom hele det kommende året, og inn i neste års julefeiring også. Og godt var det! Etter noen måneder med tilnærmet normale tilstander er vi nå tilbake til avstandsregler, munnbind, strenge testregimer, hjemmekontor og digitale møter.

Tilbakemeldingene fra VBLs medlemmer tyder allikevel på at året har vært et forretningsmessig godt år for mange. Det har vært god tilgang på oppdrag. Samtidig har utfordringer med å skaffe nok bemanning skapt problemer, og noen har måttet la gode prosjekter gå. Pandemien har gjort det tydelig at vi ikke kan belage oss for mye på utenlandsk arbeidskraft - det gjør oss sårbare. Vi er nødt til å rekruttere fra egen befolkning. Rekruttering av ungdom til faget vårt har vært et av VBLs hovedsatsingsområder i 2021, og vi fortsetter i 2022.

Landsmøtet i 2021 ble vårt første digitale Landsmøte. Vi var alle skuffet over å måtte avlyse turen til Tromsø, men gjennomføringen ga oss nyttige erfaringer som vi kan ta med oss videre. Kanskje blir det neste landsmøtet en hybrid, der de som ikke har anledning til å delta fysisk kan delta digitalt.

I VBL har vi det siste året jobbet med to prosjekter som er finansiert med offentlige tilskudd: avfallsprosjektet og e-læringsprosjektet. Begge prosjektene er høyst relevante for VBLs fremtidsrettede målsetninger innen bærekraft og grønn omstilling, samt digitalisering. Innenfor digitalisering har vi også styrket innsatsen med et nyopprettet digitaliseringsutvalg.

Vi har høye ambisjoner for 2022, og i tillegg til videre satsing på de ovenfor nevnte områdene skal vi blant annet jobbe med seriøsitet, byggkvalitet, garantier, fagdag og fagtreff. Dette ser vi virkelig frem til!

Vi ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nyttår!