Byggkvalitetsdagen 2022

Publisert

18. oktober inviterer DiBK til Byggkvalitetsdagen, en gratis, digital konferanse med klimatilpasning av byggenæringen som tema. Meld deg på!

Meld deg på her.

Norge må redusere klimagassutslippene for å oppfylle Parisavtalen, samtidig som vi tilpasser oss de stadig mer markante klimaendringene. Hva er status for klimaendringene i Norge i dag, hva er forventet utvikling framover og hvilke konsekvenser det vil ha for Norge generelt, og byggesektoren spesielt? Forebygging av skader er som regel billigere enn å reparere i etterkant. Vi må planlegge for løsninger som både reduserer utslippene og reduserer risiko og sårbarhet for klimaendringer.

Under Byggkvalitetsdagen møter du foredragsholdere som vil vise vei til en mer klimatilpasset og bærekraftig byggsektor. Du møter også finalistene til Statens pris for byggkvalitet som presenterer sine prosjekter, og statsråden kårer årets vinner. Tema for prisen i 2022 er klimatilpasning.

Global oppvarming fører til klimaendringer med alvorlige konsekvenser for samfunnet, også for byggsektoren. Mer nedbør, stigende havnivå og økt risiko for ekstremvær er en stadig større utfordring. Teknisk utvikling gir oss i dag en stor grad av frihet på hvor vi plasserer og hvordan vi utformer våre byggverk med tanke på klima. Men med et klima i endring må vi tenke nytt.

Du finner oversikt over foredragsholderne og link til påmelding her.