Endringer i BNL

Nyhet

Publisert

Malerne melder seg ut, mens murerne blir. Ny fagansvarlig for energi og miljø er på vei inn og ny kommunikasjonssjef har nettopp tiltrådt. Her får du siste nytt fra BNL.

Som mange sikkert har fått med seg bestemte generalforsamlingen i Malermestrenes Landsforbund (MLF) tidligere i år seg for å melde seg ut av BNL. Planen er å opprette en ny håndverksforening sammen med Byggmesterforbundet utenfor NHO-fellesskapet.

Norske Murmestres Landsforening vurderte å følge malernes eksempel, men forslaget ble stemt ned på generalforsamlingen tidlig i juni.

VBL fortsetter bransjesamarbeidet i BNL-fellesskapet,og ser frem til videre felles innsats hvor fokus i større grad vil være på de sakene som er viktige for byggenæringen.  

Ansetter ny rådgiver for håndverksfagene

BNL har videre lyst ut en rådgiverstilling som vil være dedikert til å styrke håndverksfagenes posisjon. De søker en kandidat som har god forståelse for og innsikt i politiske prosesser og organisasjonsarbeid, samt kjennskap til byggenæringen generelt, og håndverksbransjen spesielt. Les mer om stillingen her.

Flinke folk på plass

Trond Cornelius Brekke har tiltrådt som ny kommunikasjonssjef i BNL. Han har de siste årene jobbet som kommunikasjonssjef og samfunnskontakt i RIF, og har tidligere erfaring blant annet som rådgiver i Geelmuyden.Kiese, Cap Gemini Ernst & Young.
Les mer om Trond her.

I august kommer nok en ny medarbeider på plass. Guro Hauge er ansatt som ny fagansvarlig for energi og miljø etter Rannveig Landet. Guro kommer fra stillingen som fagansvarlig for bygg og materialer i Zero og har tidligere vært leder for Lavenergiprogrammet.