Videreutdanning for blikkenslagere

Publisert

Det finnes etterhvert mange gode videreutdanningsmuligheter for blikkenslagere. Her har vi samlet en liten oversikt over aktuelle studier.

Fagskolens KEM-studie er populært, og i utgave 2/2022 av Blikkenslageren kunne vi lese at avdelingsleder for Bygg, BIM og KEM på Fagskolen i Oslo, Preben Haugen blir lykkelig om flere blikkenslagere søker.

— Vi vil gjerne ha flere fra blikkenslagerfaget og ventilasjon hit. Nå er det folk med rørleggerbakgrunn som dominerer. Vi ønsker et så tverrfaglig fokus som overhodet mulig, og derfor vil vi gjerne ha flere fra andre fag, uttaler Haugen til bladet.

Blant de 10 fagskolene som tilbyr KEM-utdanning rundt i landet finnes det ulike alternativer for gjennomføring av studiet. Du kan ta utdanningen på heltid eller deltid – eller til og med digitalt.

Fagskolen i Oslo og Akershus

Fagskolen i Viken (Kongsberg)

Fagskolen i Vestfold og Telemark (Porsgrunn)

Fagskolen Innlandet (Gjøvik)

Fagskolen Rogaland ( Stavanger)

Fagskolen i Trøndelag (Stjørdal)

Fagskolen i Troms og Finnmark (Tromsø)

Fagskolen i Vestland (Bergen)

Fagskolen i Vestland (Førde)

Fagskolen i Agder (Grimstad)

Bærekraft og digitalisering 

I tillegg til Fagskolenes KEM-utdanning finnes det også studier innen bærekraft og digitalisering som er relevant for ventilasjons- og blikkenslagerfaget.

Den digitale fagarbeider er et tilbud til bedrifter i byggenæringen og deres medarbeidere som ønsker å styrke sin digitale kompetanse og arbeide mer effektivt.

Utdanningen er utviklet av Fagskolen i Oslo og Akershus, i samarbeid med BNL og Fellesforbundet.

Les mer om utdanningen i denne brosjyren eller les mer hos Fagskolen i Oslo og Akershus.

Nettstudiet Bærekraftig drift er nok et nytt utdanningstilbud. Her vil du lære om forretningsutvikling- i lys av bærekraft og sirkulærøkonomi, hva slags drivere og barrierer som fremmer og hemmer en bærekraftig drift, samt hvordan ulike bedrifter kan rapportere på bærekraftstiltak. Utdanningen skal gi forståelse av hvordan det grønne skiftet påvirker bedrifter, og hvorfor nye krav om transparens og innsikt i egen verdikjede er essensielt.

Denne utdanningen tilbys på deltid som nettstudie med digitale samlinger, og fast oppstart to ganger i året, januar og august.

Les mer her.

Bli mester!

Denne mesterutdanningen er utviklet av bransjeforeningene i byggenæringen. En solid lederutdanning for håndverkere med fag- eller svennebrev og minst ett års praksis i faget som ønsker å starte eller drive egen bedrift - eller som ønsker en faglig ledende stilling.

Som medlem av VBL får du 10 % reduksjon av prisen.

Les mer om Blimester.com her.