Ny jobbportal for OD-dagen

Publisert

BNL har inngått et samarbeid med Operasjon Dagsverk i forbindelse med lanseringen av en ny stillingsutlysningsportal. Her kan arbeidsgivere registrere at de ønsker å ta imot en skoleelev på OD-dagen - en flott anledning til å bli kjent med potensielle fremtidige lærlinger!

Den 2. november er det OD-dag. Tusenvis av norske ungdommer skal da ut i jobb. Lønnen de tjener går i år til ungdom i Colombia og har som formål å støtte ungdomsorganisasjoner som gir ungdom alternativer til vold, kunnskap og ferdigheter til å påvirke myndighetene, og bidrar til at ungdom står sterkere rustet imot rekruttering til kriminalitet.

Før måtte den enkelte elev lete i eget nettverk for jobber. Nå kan bedrifter enkelt registrere jobber via portalen. – Det er kanskje ikke så mange som kjenner til at man kan lyse ut stillinger på OD sine hjemmesider, og da er det fint å være med å bidra til at flere bedrifter i byggenæringen vet om muligheten, sier Margrethe Gjessing, seniorrådgiver innen kompetansepolitikk i BNL.

Jobbportalen er enkel å bruke. Bedriftene skriver en kort presentasjon av seg selv og hvilke arbeidsoppgaver som skal utføres.

Inngangsport til bransjen?

- Vi vet at mange elever på yrkesfag bruker OD-dagen til å komme i kontakt med lærebedrifter, og at de ser på OD-dagen som en mulighet til å lete etter læreplass, derfor er vi glad for at BNL vil hjelpe til med at flere bedrifter i byggenæringen får informasjon om OD-dagen og stillingsportalen, sier Tobias Dahle, leder av Operasjon Dagsverk. 

- Vi håper at bedrifter i hele Norge vil ansette elever på OD-dagen, og på den måten støtte ungdomsengasjement. Da får du besøk av ungdommer som tør å tenke nytt, stille spørsmål og komme med nye ideer, sier Dahle.

BNL håper at enda flere bedrifter nå ser muligheten til å bidra på OD-dagen, og ønsker å bruke anledningen til å invitere ungdom til å bli mer kjent med bygge- og anleggsnæringen. - Dette er en vinn-vinn. Her kan man bidra til en god sak og samtidig få vist fram bedriften sin ovenfor de kommende års arbeidstakere, avslutter Gjessing.

Operasjon Dagsverk er klare i sin oppfordring. -Både elever, arbeidsgiver og lokalsamfunn kan få mye ut av OD-dagen. Elevene kan få arbeidserfaring og arbeidsgivere kan bli kjent med og inspirere unge arbeidstakere, avslutter Dahle.

Utlys OD-jobb