Yrkes-NM 2024 flyttes til April 2025

Publisert

WorldSkills Norway, Vestland fylkeskommune, og den lokale arrangøren har i fellesskap besluttet å flytte Yrkes-NM til 1.-3. april 2025. Kun 14 fag var påmeldt til høstens konkurranse, deriblant Ventilasjons- og blikkenslagerfaget.

Avgjørelsen ble tatt for å sikre størst mulig mangfold av aktiviteter og konkurranser, samt å øke verdien for de besøkende elevene.

Denne beslutningen har mottatt bred støtte fra organisasjonene som skal arrangere konkurranser i Førde. Yrkes-NM blir nå flyttet fra oktober 2024 til 1.-3. april i 2025.

– Ved å flytte arrangementet til våren 2025, får vi muligheten til å inkludere flere fag og sikre at arrangementet blir maksimalt attraktivt for de besøkende elevene, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway. 

– Campus Verftet og Førde videregående skole vil fortsatt være arenaer for både konkurranser og utdanningsmesse. Ved å flytte arrangementet til våren mener vi at det vil være enklere å utnytte konseptet med to arenaer bedre. Vi vil også vurdere muligheten for å inkludere enkelte skolekonkurranser i mesterskapet. Dette kan øke bredden av fag på konkurransesiden og skape et svært underholdende arrangement for både besøkende og deltakere, avslutter Valstad

Jorunn Kirketeig fra Pro Vestland representerer de lokale arrangørene og er svært positiv til beslutningen.

– Dette er svært positivt, og vi imøtekommer med dette ønsket fra mange. Ikke bare fordi det er lettere å ha værgudene med seg om våren, men også fordi dette er noe som flere bransjeorganisasjoner har ønsket seg. Det er flott når alle blir fornøyde og føler at de blir hørt. For vår del, som skal lage det beste NM noensinne, gir dette oss bedre tid til å planlegge. Nå skal vi brette opp ermene og gleder oss til felles innsats slik at dette blir en opplevelse både for deltagere og publikum, sier Kirketeig.

Les mer hos Woldskills Norway