PUR matt Durafrost overtar for PVDF

Fra nyttår erstattes alle PVDF overflate på aluminium med PUR matt Durafrost. – Hovedgrunnen er at PUR matt Durafrost er utrolig motstandsdyktig mot riper, sier salgssjef i Lindab, Ingvar Skogland.

*Innholdet til denne artikkelen er levert av vår samarbeidspartner Lindab. Les mer om samarbeidet her.

- PUR matt Durafrost ble introdusert i utvalgte farger for en stund tilbake, med tilbakemelding fra kunder om at materialet er ekstra slitesterkt. Det gjorde valget om å tilby fullt sortiment enkelt, forteller Skogland.

Selv om norske blikkenslagere i utgangspunktet er veldig glad i folie har Lindab ikke sett behov for å tilby dette på PUR matt Durafrost produktene da Pur-lakken er meget ripesterk. 

Fargebestandighet og glans

- Vi vet at mange har foretrukket PVDF på grunn av fargebestandigheten. Det er dog vår erfaring at fargebestandigheten på PUR matt Durafrost er mer enn god nok for våre breddegrader, sier Skogland. - Hos oss i Norden er slitestyrke viktigere enn å tåle UV-strålingen som uansett er forholdsvis lav. Produkter med lav glans gir også et mer dempet inntrykk av eventuelle ujevnheter i  båndtekkingen.

Matte produkter er i vinden, både blant arkitekter og huseiere. PUR matt Durafrost dempede uttrykk passer dermed godt inn i trendbildet.

- Samlet sett er vi overbevist om at Durafrost som nå kan levers både i stål og aluminium gir et bedre visuelt sluttresultat for taket. Siden det har lav glans vil det heller ikke endre seg merkbart over tid, noe som gir et mer forutsigbart uttrykk, avslutter Skogland.